Køkkenknive
- ‹
- ›
Et stort udvalg af alle slags køkkenknive hos Katoni
Gode køkkenknive er alfa og omega for at få succesoplevelser i madlavningen. Hvis du går bare lidt op i madlavning og måske gerne vil prøve kræfter med nye retter og kreationer, bør du derfor læse med her. En køkkenkniv er nemlig ikke bare en kniv. Alle køkkenknive er designet til specifikke formål, og du får derfor altid det bedste resultat, hvis du bruger den rigtige kniv til formålet.
Nedenfor gennemgår vi nogle af de typer knive, vi forhandler hos Katoni og giver nogle eksempler på, hvad de er gode til.
Klar frugt og grønt uden problemer
Hvis du eksempelvis skal skære grøntsager i forskellige længder, størrelser og tykkelser, skal du have fat i en grøntsagskniv eller en urtekniv. Grøntsagsknive er gode til store grøntsager og frugter såsom gulerødder, melon og agurker, mens urteknive bedre egner sig til mindre ting såsom cherrytomater og hvidløg.
Derudover er den japanske santokukniv også meget velegnet til grøntsager. Med sit smalle blad er den super god til at skære fine, tynde skiver og strimler af diverse råvarer. Japanerne selv bruger den som en allround kniv, lidt ligesom vi danskere gør med vores kokkekniv.
En god skrællekniv er desuden med til at gøre madlavningen lettere, så du ikke skal bruge oceaner af tid på at skrælle kartofler, gulerødder, osv. Før du køber din skrællekniv, er det vigtigt at tjekke, hvilken vej den skræller. Nogle skrælleknive skal køres ind mod dig selv, mens andre skal væk fra kroppen. Andre igen kan begge dele, men det er op til dine personlige præferencer, hvilken der er bedst. Det anbefales dog at vælge en model, der skræller væk fra kroppen, hvis den skal bruges af børn, så de ikke risikerer at skrælle hånden i stedet for grøntsagerne.
Slip for besværet og få en god udskæring
Den rigtige kniv er vigtig i forbindelse med grøntsager, men den er om muligt endnu mere vigtig, når der skal ordnes kød. I vores sortiment har vi både kødknive og kødøkser, så du kan få helt styr på kødet, uanset hvilken type det er.
Kødøkser er, som navnet antyder, en stor tung kniv som blandt andet bruges til at knuse brusk og ben. Netop på grund af størrelsen og robustheden skal en kødøkse helst bruges på et kraftigt skærebræt, så det ikke går i stykker.
En fileteringskniv er i den tyndere ende og bruges i stedet til at skære tynde og spinkle snit i fint kød såsom fisk eller fjerkræ. Derudover er der naturligvis også den almindelige kødkniv, som de fleste kender i forbindelse med udskæring af eksempelvis stege.
Mange undervurderer knivens betydning, men den har enorm indflydelse på det endelige resultat. En sløv kødkniv - eller en helt anden slags kniv - giver ikke de samme fine stykker kød, som en velslebet gør. Det er derfor pengene værd at investere i en god kødkniv, så mange timers madlavning ikke bliver ødelagt af en dårlig kniv lige før servering.
Find din næste køkkenkniv hos Katoni
Vi har samlet et stort udvalg af forskellige køkkenknive, så du får nemmere ved at fremtrylle lækre og indbydende retter. Blandt de mest populære brands kan nævnes Zwilling, Global og Raadvad - sidstnævnte er nu en del af Fiskars, men leverer stadig den samme velkendte kvalitet trods det nye logo.
Uanset hvilket brand og hvilken type knive du vælger, er det vigtigt, at du passer godt på dem. Det vil sige, du skal sørge for at slibe dem jævnligt, så de hele tiden er skarpe og dermed giver det bedste resultat. Det er desuden også meget lettere at arbejde med en slebet kniv end en sløv.
Derudover bør du aldrig have knivene liggende løst i en skuffe - det er både farligt for dig og skadeligt for knivene. Hæng dem i stedet op på en knivmagnet, eller stil dem i en knivblok. Så er de ryddet af vejen, men stadig lette at få fat i.
Du kan også vælge at købe knive i sæt, så du slipper for at købe dem enkeltvis. Der er oftest en god besparelse af hente, samtidig med det er en nem løsning for dig, der måske ikke helt ved, hvilke køkkenknive du skal gå efter. Til gengæld kan det være nødvendigt at supplere op med andre knive enkeltvis, hvis du skal bruge mere end de typiske tre knive, der kommer i de fleste af sættene. Tit er det nødvendigt at anskaffe sig en brødkniv ved siden af, da de som oftest kun er med i de helt store sæt.
Uanset om det er sæt eller enkelte køkkenknive, du er på jagt efter, kan du bruge vores udsalgsfilter i toppen af siden, så du kun får vist de køkkenknive, der er på tilbud. Det giver dig endnu bedre mulighed for at anskaffe dig en masse gode køkkenknive, så du for alvor kan kaste dig ud i madlavningen. God fornøjelse!